Ambasador Star of Service

marți, ianuarie 11, 2011

Deseneaza-ti linia timpului

Surse si resurse: Curs NLP Practitioner sustinut de Daniel Bichis, www.training-nlp.ro

Timpul este doar o conventie, fiecare din noi percepem timpul diferit, uneori chiar foarte diferit.

Daca avem in fata schema din stanga si raspundem la cateva solicitari, avem sanse sa descoperim care este linia timpului nostru, mai precis cum percepe inconstientul nostru timpul.
Schema reprezinta un corp omenesc privit de deasupra. Daca simti nevoia sa inchizi ochii cautand raspunsurile la solicitari, simte-te liber sa inchizi ochii. Acum tine ochii deschisi ca sa poti citi. 

Etapa 1
1. Aminteste-ti un eveniment care a avut loc cu o saptamana in urma. Indica, te rog, in spatiu pozitia amintirii in raport cu corpul tau si apoi marcheaza cu un punct proiectia amintirii pe schema de mai jos. Amintirea poate fi plasata la stanga, la dreapta, inaintea, inapoia ta, deasupra sau dedesubt. 

2. Aminteste-ti un eveniment care a avut loc cu o luna in urma. Indica, te rog, pozitia amintirii in spatiu si apoi marcheaza cu un punct proiectia ei in planul schemei.

3. Aminteste-ti un eveniment care a avut loc cu 5 ani in urma. Indica si marcheaza.

4. Aminteste-ti un eveniment care a avut loc cu 10-15 ani in urma. La fel, indica marcheaza.

In mod similar, te rog sa plasezi in spatiu si apoi sa marchezi proiectia in planul schemei pentru:

1. Un eveniment care va avea loc peste o saptamana

2. Un eveniment care va avea loc peste o luna

3. Un eveniment care va avea loc peste 5 ani

4. Un eveniment care va avea loc peste 10-15 ani
Etapa 2
Pe baza acestor informatii traseaza pe hartie linia timpului prin unirea punctelor marcate in schema in ordine cronologica crescatoare sau descrescatoare.
Etapa 3
La final te mai intreb : Daca ar fi sa te gandesti simultan la toate aceste evenimente, observi ca ele se insiruie pe o linie? 

Si inca o rugaminte: Ce-ar fi sa descoperi ca ea este mai mult decat o imagine bidimensionala si sa o revezi 3D. Ce-ar fi sa descoperi ca poti sa plutesti deasupra ei si sa o lasi undeva jos, la zeci de metri distanta si apoi sa revii deasupra ei. Cand plutesti poti sa simti cum adie vantul si iti mangaie pielea, sa auzi cum sunetele se estompeaza, oricare din aceste senzatii este corecta. Acum ca ti-ai descoperit si vizualizat linia timpului te rog sa plutesti inapoi in prezent, in fata calculatorului.

Cum a fost?

Maine voi reveni cu interpretarea liniei timpului. Marea revelatie este ca puteti afla de ce aveti o existenta ordonata si organizata sau dimpotriva nu intelegeti notiunea de termen limita (sau deadline), de ce aveti tendinta de a fugi in trecut si in viitor, in loc sa fiti aici si acum.

Seara frumoasa!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu