Ambasador Star of Service

joi, ianuarie 06, 2011

Eu sunt!

Am citit de multe ori despre cât de important este SĂ FII şi cât de puţin important este SĂ AI. SĂ AI cand nevoia ta este SĂ FII te transforma intr-o mare de frustrare si de tristete. Este ca şi cum ai încerca să umpli un ciur cu apă. Torni şi iar torni şi ciurul rămâne gol.

Se întâmplă la fel şi cu sufletul tău. Îti iei maşina visată, te bucuri pe moment, dar după o vreme constaţi că golul este tot acolo. Îţi construieşti o carieră frumoasă, ai un salariu bun, dar la o analiză sumară, ceva lipseşte. Partenerul sau partenera sunt tot ce ai visat vreodată şi totuşi, în mod paradoxal, ceva încă lipseşte.

Descoperirea extraordinară a fost când am înţeles de una singură afirmaţia de mai sus. Am înţeles folosindu-mă de reperele mele, de limitările mele. Am înţeles bazându-mă pe experienţa mea, pe trăirile  şi revelaţiile mele. Atunci m-a "lovit".

Afirmaţia de mai sus "cât de important este SĂ FII şi cât de puţin important este SĂ AI"  va fi catalogată aproape istantaneu de mintea noastră drept singura soluţie la problema care ne frământă, adică SĂ FII este categorisit drept ADEVĂRAT (implicit bun), iar SĂ AI este categorisit drept FALS (implicit rău). De aici încep problemele. Începi să te gândeşti cum să faci să renunţi la tot ca să ajungi SĂ FII şi să NU mai AI. Şi de cele mai multe ori reuşeşti. Vorba aceea: Ai grijă ce îţi doreşti, ...

Însă eu cred că schimbarea pe care vrem să o facem, poate fi adusă la viaţă într-un mod mult mai subtil. Ce aţi zice dacă aţi analiza cea mai delicată relaţie pe care o aveţi (cu partenerul/partenera, cu job-ul, cu copiii, etc) prin prisma lui A FI, în loc de prisma lui A AVEA?

Adică în loc să spun AM o soţie, să mă întreb CINE SUNT si apoi CINE AS VREA SA FIU pentru partenera mea? Vreau să fiu cel mai bun prieten, cel mai grozav amant, cel mai amuzant partener. Schimbarea deja s-a produs dacă sunteţi sinceri cu voi înşivă. Continuaţi să vă adresaţi această intrebare şi seara când vă întâlniţi cu ea şi atunci când nu ştiţi ce să mai faceţi sau să mai spuneţi. 

Vă invit sa vă întrebaţi în acelaşi mod CINE SUNT si apoi CINE AŞ VREA SĂ FIU în profesia mea? CINE AŞ VREA SĂ FIU în relaţia cu colegii mei? Dacă vă relaxaţi şi sunteţi sinceri răspunsurile vor veni.

Mirela Vasluian
6 ianuarie 2010


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu