Ambasador Star of Service

miercuri, ianuarie 12, 2011

Interpretare liniei timpului


Surse si resurse: Curs NLP Practitioner sustinut de Daniel Bichis, www.training-nlp.ro

Linia timpului meu
Timpul este doar o conventie si fiecare din noi percepem timpul diferit, uneori chiar foarte diferit, spuneam la un moment dat in postarea de acum doua zile.

Ieri am explicat in ce consta exercitiul prin care ne putem vizualiza linia timpului. Daca nu l-ai parcurs inca, este timpul sa o faci.

Daca ai reusit sa o desenezi si ai o linie a timpului care iti intersecteaza corpul (ca cea din imagine) faci parte din categoria persoanelor care traiesc timpul in mod asociat. Acest mod de a percepe timpul este specific mai degraba orientalilor. Pentru tine exista doar prezentul continuu, iar amintirile sunt traite in mod asociat, trairile sunt intense. Termenele nu sunt prea importante pentru tine, iar prezenta aici si acum este ceva firesc si natural. Avantajul major este ca avand viitorul inainte poti planifica cu usurinta, iar dezavantajul este ca eviti sa repeti greseli din trecut, ratand astfel oportunitati, deoarece vizualizarea amintirilor este insotita de trairi foarte puternice, in cazul de fata negative.

In opozitie cu persoanele care traiesc timpul in mod asociat se situeaza persoanele care traiesc timpul in mod disociat. Daca esti o astfel de persoana, atunci linia timpului tau nu intersecteaza corpul, ea poate trece prin fata sau spatele tau. De cele mai multe ori trecutul este in stanga si viitorul in dreapta, amintirile fiind plasate putin sub axa privirii. Prezentul este plasat in mijlocul liniei timpului.
Timpul trait disociat este specific occidentalilor. Pentru tine exista trecut, prezent si viitor, ai o existenta ordonata si organizata si ai simtul termenelor limita. Ai insa o mica problema, pentru ca prezenta aici si acum este mai dificila, datorita tendintei de a fugi in trecut si in viitor.

Sper ca v-a placut. O seara linistita!
MirelaNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu