Ambasador Star of Service

vineri, februarie 25, 2011

Există viaţă după multinaţională?   În urmă cu mai bine de un an am ieşit din rândul angajaţilor în urma unei reorganizări a companiei pentru care lucram la acea vreme. Nu ştiu cum să vă explic, însă am simţit că este momentul potrivit să decid dacă doresc să îmi caut un alt job, să lucrez pe cont propriu sau să găsesc alte modalităţi de  a-mi regenera motivaţia şi implicit de a genera venituri. Aşa că am trecut la testarea a cât mai multe din aceste modalităţi. 

Să nu vă imaginaţi că sunt o persoană care a ştiut tot timpul ce doreşte, încotro se îndreaptă şi că ce vă voi descrie în continuare a mers "ca uns". Au fost momente când am plâns, uneori am plâns cu sughiţuri, alteori cu urlete, am vrut să dispar de vreo câteva ori, undeva, în cea mai îndepărtată dimensiune, m-am urât cea mai mare parte din vreme, am alternat şi cu victimizarea, m-am izolat, am refuzat orice ajutor, spunându-mi în acelaşi timp că nu mă ajută nimeni, mi-am exasperat familia, în special soţul şi lista poate continua. Am avut perioade productive, de obicei mai scurte şi perioade neproductive care reveneau cu îndârjire ori de câte ori porneam într-o direcţie nouă.

Dar mai bine să trec la enumerarea încercărilor mele de regăsire: am încercat să lucrez în domeniul consultanţei, am fost acceptată ca trainer într-o companie cunoscută şi am renunţat după prima zi, am încercat câteva colaborări cu persoane din reţeaua mea de cunoscuţi, proaspeţi antreprenori, am lucrat într-o fundaţie 3 săptămâni , am cumpărat şi citit cărţi de dezvoltare personală, am participat la un seminar de CSR (Corporate Social Responsability), am cunoscut oameni din domeniul dezvoltarii personale şi am discutat despre o posibilă colaborare, am consultat oameni din resurse umane, am consultat alţi cunoscuţi de-ai mei care sunt antreprenori, am cumpărat şi am citit cărţi despre afacerile on-line, am participat la cursuri şi seminarii de dezvoltare personală, am explorat cel putin 3 idei de afaceri, am refuzat o colaborare în domeniul antreprenorial după două discuţii şi în tot acest timp am participat (în rolul de candidat) la 7  proiecte de recrutare în farma şi am refuzat participarea în al optulea.

Nu cred că am cuprins aici în totalitate experienţele acestui interval de timp (noiembrie 2009 – februarie 2011), însă cu siguranţă se regăsesc în enumerare cele mai importante dintre ele. 

Recent am primit o ofertă de colaborare care se potriveşte 100% cu criteriile mele, adică îmi oferă posibilitatea de a lucra de acasă, de a-mi gestiona mai bine timpul şi în acest mod mă ajută să îmi continui aventura profesională şi personală. Deşi pare că deocamdată nu mă îndrept în vreo direcţie anume, acţiunile mele au căpătat claritate, mi-am dezvoltat un observator interior foarte devotat şi cât se poate de obiectiv, mă simt bine, am energie şi toată lumea se bucură de prezenţa mea. Ca o dublă confirmare am fost invitată să vorbesc despre viata mea de dupa multinatională de către un fost coleg, lucru care m-a bucurat nespus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu