Ambasador Star of Service

joi, martie 31, 2011

Of! Nevoile astea...

   Am promis că trec la implementarea soluţiilor gasite ieri pentru o mai bună organizare şi planificare. Zis şi făcut!

Cel mai simplu a fost să organizez colţurile din spaţiul de lucru adecvate celor trei roluri, pe un şezlong i-am făcut loc VISĂTORULUI, pe un taburet generos şi confortabil din catifea reiată, l-am instalat pe REALIST şi pe scaunul de birou ergonomic (ca să pot să ajustez spătarul) pe CRITIC. Am uitat să vă spun că poziţia corpului pe scaun aduce personajul în mod instantaneu la ordine.

De îmbrăcat m-am trezit deja de ieri că am adoptat codul culorilor, ba mai mult, combinaţiile se cer singure şi asta îmi confirmă că rolurile vin amestecate, cu unul predominant. De exemplu ieri am simţit nevoia să mă îmbrac în albastru pentru că mergeam la o întâlnire de lucru, însă am pus un fular roşu, moale şi călduros la gât, mă trezisem de dimineaţă cu spiritul critic foarte bine ascuţit:-) Reamintesc codurile: VISĂTOR+violet, REALIST+albastru, CRITIC+roşu. Culorile sunt alese de mine, dacă vă vine vreo idee mergeţi pe culorile care vouă vă spun ceva.

Acum vine partea interesantă. Nu am putut să mă apuc de cash flow-uri. M-am învârtit toată ziulica în jurul laptopului, ca o pisică în jurul farfuriei cu smântână. Aşa că am fugit repejor pe la 16.00 în locaţiile descrise mai sus şi am şezut pe rând pe "genunchii" VISĂTORULUI, REALISTULUI şi CRITICULUI. Lista de soluţii la problema mea "Cum să prioritizez proiectele ca să câştig mai rapid?"

 Sunt falită de mult, nici nu doresc să îmi amintesc de când, aşa că în acest moment deşi păstrez cu dinţii de ecologia personală trebuie să înţeleg şi rolul banilor. Lista generată a fost foarte scurtă, REALISTUL a bifat tot, CRITICUL a tăiat două soluţii. În faţa ochilor mei stătea scris cu carioca neagră "SĂ ÎMI DORESC SĂ VINĂ" (despre bani este vorba).

Concluzia deloc surprinzătoare a fost că am o strategie bine pusă la punct ca să împiedic banii să apară. Cum mă pricep la Human Engeneering, am desfăcut rapid strategia şi am rămas PAF.

Toţi avem nevoi, de când ne ştim. Nu suntem 100% conştienţi de ele, însă conştiente sau nu nevoile se manifestă. Sunt singurele care au această trăsătură, ne forţează acţiunile ca să fie satisfăcute. Pline de personalitate nevoile astea, aş adăuga eu. Problema este că dacă două nevoi se află în competiţie, cea mai puţin exprimată o va sufoca pe cea care pare logică într-o situaţie de viaţă. 

De exemplu, în cazul meu, nevoia mea de evoluţie (implicit apreciere), este aproape instantaneu bruiată de nevoia de putere. Adică deşi îmi doresc din adâncul inimii să reuşesc în proiectul meu, în momentul când vine vorba de bani, strategia mea se aliniază automat pe autosabotare, în acest mod păstrându-mi puterea, nu mă întrebaţi care.

Am negociat 20 de minute între cele două nevoi şi imediat după negociere am pornit cu elan lucrul la cash flow-uri. Şi am creionat şi serviciile.

Este prima zi când deşi am început prost am reuşit să lucrez cu mine şi să mă optimizez. Dacă trag linie, azi am avut o zi excelentă. 

Îi mulţumesc jumătăţii mele pentru susţinere! Din 8 aprilie încep cursul de Associate Coach. Am un sentiment de eliberare şi satisfacţie şi sunt convinsă că proiectul nostru va porni cu dreptul exact la momentul potrivit.

3 comentarii:

 1. Eu il caut cam demult pe Realist dar nu-l gasesc, Criticul insa isi face de cap fara justificari intemeiate si mai ales il haituieste permanent pe Visator si-l streseaza maxim, mi-e frica sa nu-l faca sa plece la un moment dat... Desi, sincera sa fiu, daca as reusi sa-l gasesc si sa-l recrutez pe Realist , in clipa urmatoare i-as desface contractul de munca cu litera I Visatorului, ca din cauza prestatiilor lui zeloase, firma merge f prost in ultimii 30 de ani de cand lucreaza Visatorul in ea. As fi mai fericita sa scap de Visator (pe care il iubesc, recunosc), sa-i dau peste nas Criticului care ma enerveaza si sa-l pastrez in functie decizionala pe Realist (pe care il urasc, dar sunt constienta ca m-ar scapa de o potentiala sau iminenta stare de insolventa personala). Sincer, mi se pare o culme a echilibrului supra-uman sa poti sa le dai celor trei roluri egale, si sa obtii rezultate. Insa bafta celor care se vor dezvolta suficient incat sa ajunga la acel nivel! :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 3. Am dat gres cu punctuatia, asa ca mai postez o data raspunsul.

  Stii care este vestea proasta:-))? Ca nu poti functiona fara ei trei. Nu ii poti concedia, nu poti sa ii faci sa dispara. Ce poti sa faci este sa ii pui la treaba si in caz ca nu functioneaza sa ii faci sa coopereze pe Critic si pe Visator, prin negociere. Tehnica ti-o pot explica le telefon sau daca ne vedem te pot insoti, as face-o cu drag! Vezi, acum avem un motiv sa ne vedem. Te pup, Mirela

  RăspundețiȘtergere