Ambasador Star of Service

marți, aprilie 26, 2011

2 versus 1 sau frumuseţe versus raţiune

De ce totul se invârte în jurul cifrei doi? De ce doi ochi, de ce două mâini, două picioare, de ce stanga şi dreapta, de ce mama şi tata, de ce masculin şi feminin?
Chiar eu am postat acum câteva săptămâni un articol legat de cele două minţi sau cele două emisfere şi ce responsabilităţi au fiecare din ele. Însă pericolul mare atunci când încerci să analizezi 1 în loc de 2, este că ratezi imaginea de ansamblu, iar în lumea noastră 1 plus 1 nu fac 2.

Ce vreau să subliniez este că ochiul drept şi ochiul stâng produc fiecare o imagine diferită de cei doi ochi la un loc, masculinul şi femininul funcţionează în mod sinergic, adică produc mai mult decât "suma" lor, iar o persoană care nu îşi poate folosi o mână, chiar şi temporar, resimte acest lucru ca pe ceva mult mai grav decât că şi-a pierdut jumătate din îndemânare.

Aşa că poţi să analizezi şi să desfaci în concepte şi definiţii orice, pentru ca în final să constaţi că ai ratat esenţa, imaginea de ansamblu, în loc să te apropii de adevăr, nu faci decât să te îndepărtezi şi mai mult. Cum spune românul, vei rata pădurea din cauza copacilor. 

Nu contează deci ce emisferă este responsabilă de creativitate, pentru că oricum nu o putem activa la comandă, aşa cum nu contează în ce măsură feminitatea este o calitate a femeilor şi a bărbaţilor deopotrivă, oricum nu ştim unde este această feminitate cantonată. Ce contează este să înţelegem din ce fel de 1 suntem noi alcătuiţi şi cum se însumează la noi 1 plus 1. Este posibil ca acest 1 plus 1 să includă şi 1 al altor persoane? Ori poate dacă aduni 1 plus 1 orizontal mai apare încă un 1 mai mare vertical? Nu există limite şi de aceea ar fi de dorit să nu ne limităm posibilităţile. În lumea noastră ele sunt infinite, trebuie doar să credem.

Noapte buna şi sper că v-am dat de gândit. La voi cât face 1 plus 1?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu