Ambasador Star of Service

marți, aprilie 05, 2011

Dansul relaţiilor

Astăzi am privit-o pe fiica mea cum se împrietenea cu o altă fetiţă în parc. Stăteam pe o bancă la o distanţă foarte mare şi nu auzeam ce îşi spuneau, însă le puteam urmări mişcările corpului şi mimica. Din când în când vântul mai aducea frânturi de conversaţie.
Am avut încă o confirmare că relaţionarea se întâmplă şi corporal. Cele două fetiţe erau antrenate într-un dans atât de echilibrat al gesturilor, incât era o încântare să le priveşti. Când una se retrăgea, cealaltă avansa. Aveau feţe destinse şi serioase amândouă, însă se putea observa că le face plăcere să interacţioneze. Au plecat aproape imediat să se joace împreună pe un balansoar şi au rămas o oră împreună hoinărind în jurul părinţilor. Nu cred că asta s-ar fi întâmplat dacă nu s-ar fi plăcut.

Mâine după masă voi avea şi eu parte de un dans al relaţiilor, numai că eu va trebui să dansez cu o sală întreagă. Am fost invitată să vorbesc despre experienţa mea profesională ex-corporatistă în cadrul unui simpozion numit "Sátisfacţii şi provocări dincolo de Aventura Farma." Este o mare provocare, însă şi o mare oportunitate, aceea de a împărtăşi din experienţa metamorfozei mele. Am fost o omidă, acum sunt o pupă. Sunt curioasă ce fel de fluture voi fi?

2 comentarii:

  1. Simpozionul de care vorbesc in postare este joi, 7 aprilie, de la orele 17.00 la Hotel Ramada Parc. Din grabă şi sub presiunea gândului că se apropie am spus că va fi mâine, 6 aprilie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ehe, dansul relatiilor poate fi un vals gratios si nevinovat , cam cum ai vazut la fetitze, un tango pasional cu urmari dubioase (diferitele noastre tatonari relationale din tinerete, caracterizate prin gafe si atitudini bruste deseori, lipsa de experienta, deh),
    dar peste care memoria ta trece cu usurinta si cu usoara jena, o hora vesela si sanatoasa care te umple de bucurie ( prietenii si uneori, in cazurile fericite, familia), sau un rock'n'roll indracit in care trebuie sa fii permanent pe faza sa stii cand vei fi "invartit" si sa tii pasul si ritmul unor parteneri care mereu se cred excelenti dansatori (relatia cu co-workers, cariera)... apoi urmeaza dansuri mai lente... vine intzelepciunea si scad ambitiile personale de a castiga concursul de dans...IMPORTANT, pe parcursul tuturor dansurilor din viata , este sa "te lasi" condus fara sa se stie ca ADEVARATUL COREGRAF esti chiar tu! :)

    RăspundețiȘtergere