Ambasador Star of Service

vineri, aprilie 01, 2011

Este fericirea o păcăleală?

Azi este ziua păcălelilor. Îmi amintesc cu drag şi un zâmbet mare de farsele din liceu. Abia aşteptam să ajung în clasă dis-de-dimineaţă, în 1 Aprilie, ca să păcălesc pe cineva şi să mă delectez cu zâmbetul eliberator şi furia simpatică a "victimei" atunci când afla că tocmai a fost păcălită.
Am o datorie de ieri, am uitat să scriu ce s-a întâmplat cu restul soluţiilor pentru o mai bună organizare şi planificare. Vă mai amintiţí? Lista mea avea mai mult decât cele 3 puncte postate ieri.

Iată şi restul soluţiilor:
1. Accelerarea proiectului principal va duce la alinierea celoralalte proiecte.
5. Să fac în aşa fel incât cel puţin un proiect să se autosusţină - am găsit o idee însă fiind un aspect extrem de important, o voi supune separat dezbaterilor.
6. Să ancorez mai bine starea de excelenţă, starea în care funcţionez cu rezultate maxime şi consum minim:-) 
7. Să găsesc o strategie pentru trezirea cu o oră mai devreme (6.00 AM în loc de 7 AM).
8. Să implic o persoană ca asistent pentru delegarea anumitor responsabilităţi.
9. Să transfer o parte din colaborări.

Le trec rapid în revistă.
Punctul 5 cu autosusínerea s-ar putea să iasă de la sine pe măsură ce înaintez în planul de acţiune. Am observat că aşa se intâmplă. Tot ce am de făcut este să îl păstrez în fundal.

La punctul 6 (ancorarea starii mele de excelenţă) mi-am demonstrat tot ieri că este posibil să îmi corectez funcţionarea din mers, am şi instrumentele, am şi motivaţia. Dacă sunteţi interesaţi cum fac, doar cereţi să aflaţi şi vi se va explica..

Punctul 7, zilele acestea experimentez trezirea la ora 6.00 şi se pare că funcţionează. Am făcut o combinaţie între NLP şi articolul lui Steve Pavlina http://www.stevepavlina.com/blog/2005/05/how-to-become-an-early-riser/ Azi am reuşit să mă ridic din pat la 6:12, fără negocierile obişnuite cu mine însămi.

Punctul 8 va veni, aşa simt eu, nici nu va fi nevoie să caut.

Iar la punctul 9, în mod miraculos o colaborare s-a transferat singură, a fost nevoie doar să recomand pe cineva şi a mers ca uns. Am rămas cu o singură colaborare de acasă, pe care o pot duce, fără prea mare consum.

Buuun!

Ziceam ceva de fericire, dacă este o păcăleală. Nu, nu este! Este posibil să trăieşti o viaţă aşa cum o visezi, dacă înţelegi că fericirea proprie nu poate fi dată în custodie. Nu putem să externalizăm fericirea, adică să îi facem pe alţii responsabili de fericirea noastră. Ar fi nefiresc şi nu ar funcţiona, am încercat. Fericirea, acceptarea, iubirea, toate încep cu noi.

Vrei să fii fericit? Primul pas ar fi să îţi aminteşti cu ce scop ai poposit în lumea materială. Sau mai simplu, caută să înţelegi din ce eşti făcut. Vrei să iubeşti? Dacă vei sări etapa cu iubirea de sine, vei iubi inconsecvent, adică vei alterna perioade de grijă, căldură şi afecţiune cu perioade de coşmar pentru tine şi cei din jur. Dacă vrei să îţi umpli rezervoarele cu iubire, tot la tine te vei întoarce. Îmi vei da dreptate atunci când te vei fi cunoscut cu bune, rele, spirit şi trup.

Hai că a fost o păcăleală, sau nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu