Ambasador Star of Service

marți, aprilie 12, 2011

O zi fără aşteptări

Dacă ar fi să dau un titlu zilei de azi, i-aş spune "o zi fără aşteptări". A curs aşa de liniştită şi nu a ridicat nici o pretenţie faţă de mine. Undeva către după amiază mi-am dat seama că nu mai tânjesc după ţeluri măreţe, nu mai caut cu orice preţ idei originale, ci doar mă bucur de mine şi de cei dragi din jurul meu. 
Chiar şi acum stând cu laptopul în braţe, cu spatele sprijinit pe două perne, simt că sufletul meu este cald, bucuros şi vibrează pe o frecvenţă nouă.

Şi din starea aceasta de moleşeală a corpului combinată cu vioiciunea spiritului, îmi dau seama cât de simplu este să fii fericit. Dincolo de presiunile exterioare, de constrângerile materiale, de traficul de influenţă şi de propriile noastre emoţii, suntem la un "pas de furnică" distanţă de fericire, Pentru unii fericirea înseamnă o relaţie specială cu cineva, pentru alţii înseamnă o reuşită personală sau profesională, este firesc să fie aşa. 

Însă dacă ai curiozitatea să explorezi mai atent, vei descoperi că nici o referinţă externă nu te va putea face mai fericit decât te poate face construirea unui punct de referinţă intern. Eşti nemulţumit de o situaţie pentru că nu ai descoperit încă ce fiinţă minunată eşti, cât de unică este contribuţia ta, că eşti binevenit oriunde te duci şi că locul tău este aici.

Când vei descoperi toate aceste lucruri uluitoare despre tine ce râmâne de făcut este să îţi spui "Bine ai venit acasă!" şi vei fi pur şi simplu fericit.Un comentariu:

  1. Frumos...Imi place tare mult ideea de a te simti ok cu tine chiar si atunci cand nu ai nimic punctat pe "To do list" (intentionat sau nu). Si imi place si mai tare ca este la indemana, ca nu trebuie sa scoti bani de pe card pentru asta, si ca nu trebuie sa fii "complicat". Ba mai mult, cei care ma ajuta sa ma opresc din goana nebuna dupa diverse sunt cei care aleg sa traiasca simplu si linistit; aparent monoton insa de o profunzime pe care uneori mintea obosita si incarcata de lucruri marete nu o poate cuprinde.

    RăspundețiȘtergere