Ambasador Star of Service

miercuri, iunie 22, 2011

Care este de fapt adevărata noastră viaţă?

Visele lui Dali...

Când trăim cel mai autentic, noaptea când inconştientul nostru dă "retrieve" la tot ce am respins în cursul zilei, nefiind în conformitate cu imaginea noastră despre noi, sau ziua când ne jucăm de-a imaginea respectabilă, de-a angajaţii valoroşi, părinţii buni sau de-a oamenii cu scaun la cap?
Întrebarea asta mi-a întors realitatea cu susul în jos. Există triburi în Australia care nu visează noaptea, nu există pentru ei lucruri pe care să le reprime în cursul zilei. Freud era interesat de visele nocturne pentru că intuise că esenţa vieţii oamenilor care i se adresau se mutase în zona inconştientului, noaptea. Osho, renumitul leader spiritual nu visa noaptea, pentru că spunea el nu sunt lucruri pe care să nu le facă ziua din dorinţa de "a da bine" printre discipoli.

Luaţi-vă un minut ca să vă imaginaţi cum ar fi viaţa voastră fără să renunţaţi la nimic în numele civilizaţiei, al altor persoane, religiei, imaginii profesionale, etc. Ar fi haos? Păi dacă ar fi haos, de ce nu este haos şi noaptea, când prelucrăm tot ce am reprimat? Este mintea singura care reglează această homeostazie? Prea multe întrebări?

Să aveţi o zi bună şi o noapte cu vise cât mai puţine:-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu