Ambasador Star of Service

vineri, noiembrie 25, 2011

50% din noi Simţim!

50% din români sunt kinestezici, adică Simt, încă vreo 30% sunt vizuali, adică Văd şi restul auditivi, o minoritate care Aude.

Ce înseamnă aceste procente?
Dacă nu aţi realizat până acum, este timpul să o faceţi. Lumea în care trăim este una subiectivă şi fiecare îşi construieşte lumea pe baza simţurilor. Adunăm informaţii din exterior cu ochii, urechile şi corpul nostru.

Lumea unui vizual este alcătuită din imagini, cea a unui auditiv este alcătuită din sunete şi cea a unui kinestezic din senzaţii. Pentru un kinestezic lumea este o provocare, plină de senzaţii unele plăcute, altele nu prea plăcute. Nu uitaţi că emoţiile sunt resimţite în corp, iar la acesta corpul este un instrument perfecţionat... Însă dacă un kinestezic înţelege că slăbiciunea lui, rezonanţa la emoţiile sale şi ale altora, este de fapt un punct forte, situaţia este simţitor în avantajul său:-)

O dezvoltare personală bine urmată vă ajută să vă folosiţi de toate simţurile, însă lumea voastră va rămâne marcată de predominanţa de origine, vizuală, kinestezică sau auditivă.Uneori predominanţa kinestezică poate fi mascată de cea vizuală, însă despre acest subiect voi vorbi într-o postare viitoare.

Există un test prin care puteţi determina din ce lume veniţi: http://www.vaknlp.com/vak.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu