Ambasador Star of Service

sâmbătă, decembrie 24, 2011

Arta de a fi bun

Ce subiect mai potrivit decât acesta aş fi putut găsi astăzi? La noapte vine Moş Crăciun. V-aţi întrebat la rândul vostru aşa cum fac copiii : "Oare am fost bun anul acesta, îmi aduce Moşul ceva?".

Aş putea face o listă cu comportamente care să intre în categoria "bun", dar probabil nu aş aduce prea multă noutate în acest subiect. Cam aşa funcţionează societatea, pe baza unei liste de comportamente acceptate sau neacceptate. Noi le preluăm şi le transmitem mai departe. Vrei să fii acceptat? Fii un cetăţean, coleg, copil, elev, părinte, partener bun!

 Aleg să schimb un pic unghiul şi spun că toţi aspirăm spre "bun", toţi suntem înzestraţi de la naştere cu această busolă. În tot ceea ce facem, intenţiile noastre sunt bune, însă uneori ne scapă vederea de ansamblu. Uneori ceea ce este bun pentru grup, nu este bun pentru noi, alteori invers, ce facem bun pentru noi, poate răni pe cei din jur. Depinde de etapa din viaţă şi de circumstanţe.

Dacă luăm ca reper raţiunea suntem ca nişte acrobaţi pe sârmă şi în curând vom fi foarte obosiţi de atâta bunătate.

Dacă lăsăm numai ce simţim să ne conducă, este posibil să să facem o scurtătură către bunătate, însă la fel de posibil  este că "va curge mult sânge". Pentru o perioadă nu vom fi buni pentru cei din jur, vă asigur:-)

Întocmai cum am ajuns la concluzia simplă că dacă vrei să ai emoţii bune, e nevoie de muzică bună, şi aici rezolvarea este foarte simplă. Capacitatea noastră de a visa cu ochii deschişi, de a crede în supranatural (Moş Crăciun, elfi, zâne, spiriduşi), de a iubi mitologia (vezi Legendele Olimpului), de a ne lăsa conduşi de forţa creativităţii, de cineva bun care locuieşte acolo sus, în cerul conştiinţei noastre, adăugată raţiunii şi intuiţiei, aprinde în noi Iubirea, iar Iubirea ne duce direct la Dumnezeu, ca să vezi, scurtătura scurtăturii;-). Puneţi în locul lui Dumnezeu, Sistem, Univers, Viaţă, Energie, orice este în armonie cu voi şi veţi avea o imagine completă. Nu am o explicaţie pentru materialişti şi nici pentru cei care recomandă visătorilor să coboare cu picioarele pe pământ:-) sau să îşi ia un ventilator:-))

Când interiorul vostru se încălzeşte, mai ales în dreptul pieptului şi vă dau lacrimile nu aveţi cum să fiţi răi. Dacă descoperiţi această emoţie, cu timpul o veţi putea transforma în ceva mai subtil, însă căldura din piept va rămâne. Iubirea este fundamentul lumii în care trăim, am spus asta şi în " Iubirea între fiziologie şi poezie". Nu noi generăm iubire, noi doar îi permitem să ne viziteze.

Includ aici şi iubirea creştină, dar şi îndrăgostirea, pentru că sursa e aceeaşi, doar noi suntem cei care dăm semnificaţii raţionale diferite şi primim mesaje emoţionale diferite. Iubirea creştină ne permite să îndreptăm Iubirea către cei din jur, iar îndrăgostirea ne permite să îndreptăm Iubirea către noi înşine.

Am aflat cu surprindere anul acesta, că avem un robinet micuţ între psihic şi suflet cu care reglăm fluxul de iubire. La cei cu robinetul larg deschis să fii bun este o stare de fapt. Ceilalţi mai au timp să înveţe.

Eu vă doresc un Ajun liniştit şi nu uitaţi " Să fiţi buni!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu