Ambasador Star of Service

miercuri, iunie 06, 2012

Imi cer scuze, am fost o smintita!

"Ignorant nu este cel caruia ii lipseste eruditia, ci acela care nu se cunoaste pe sine; iar eruditul care cauta intelegerea in carti, in cunostinte, la autoritati, este un sminitit."
J. Krishnamurti - Despre educatie

EGO-ul meu a suferit zilele trecute o lovitura cumplita...a fost la un pas de moarte. Si s-a comportat in consecinta, a urlat, s-a revoltat, a scuipat venin, s-a retras si a protestat, a urat si a desfiintat tot ce i-a iesit in cale.

Totul a pornit de la o carte* in care intelegerea mea, alta decat cea logica a gasit Marea Pacaleala a Ego-ului, a identificat-o si a marit-o atat de mult, ca a fost imposibil sa nu fie inteleasa si integrata. Cartea a continut fragmentul potrivit, citit la momentul potrivit si asociat cu un moment de luciditate.

Puzzle-ul era in proportie de 70% finalizat, intuitia mea putea "zari" pacaleala, insa a fost nevoie de inca o bucatica ca sa plezneasca totul din toate incheieturile. Intr-o fractiune a unei miimi de secunda am inlaturat din sistemul meu tot ceea ce este NEADEVARAT si a ramas doar ce este ADEVARAT. Si de data asta nu vorbesc de adevaruri personale, vorbesc de adevaruri dincolo de ceea ce eu numesc realitate interioara.

Am simtit invidie, neputinta, frica, revolta si dezgust, pentru ca inca ma mai identific cu EGO-ul, dar stiu ca mai este nevoie de inca un moment ca acesta si gata, sar dincolo. Depinde numai de mine. 

Seara intr-o clipa de liniste, de retragere din acest zbucium, am realizat ca toate cautarile mele au fost si nu au fost necesare, ca am cautat in tot acest timp ceva ce a fost tot timpul sub nasul meu. Ca am ales sa continui un sir de conditionari pentru ca nu vroiam sa renunt la avantajele EGO-ului, la siguranta, la lene, la falsa recunoastere:(

I-am imbratisat in gand cu drag pe toti cei care au sarit deja dincolo...ii pot recunoaste dintr-o mie.
Si am adormit cu intrebarea...si daca EGO-ul meu moare, el unde se va duce...ce se va intampla cu el?

Marea Pacaleala este greu de exprimat insa se refera la realizarea faptului ca multitudinea de trairi, emotii, convingeri pastrate in memoria mea erau acolo ca sa ma tina intr-un sir al auto-inselarii si ca inclusiv dorinta mea de evolutie era parte din acest sir. Pare simplu, dar este atat de complicat...sa vrei sa evoluezi ca sa primesati recunoastere, una dintre cele mai parsive conditionari, asta da auto-inselare... 

Acum chiar ca totul depinde numai de mine. Sunt recunoscatoare si pentru aceasta experienta!

* Cartea se numeste Despre educatie, J. Krishnamurti, insa nu acolo gasiti raspunsul, cartea poate fi doar un trigger, un declansator, restul depinde de fiecare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu