Ambasador Star of Service

marți, iulie 31, 2012

Noi nu suntem singuri

Ce descoperire epocala:) mor de nerabdare sa o impartasesc.

Mai intai o introducere.

Blogul asta este un instrument tare bizar. Tot postezi si postezi, prima data pentru tine,  ca sa asisti la propria ta evolutie. Vorba aceea "Blogging offers mental perspectives..."

Apoi constati ca te-ai "pricopsit" cu vreo cateva sute de cititori cu care nu stii cum sa faci mai departe. Sa incerci sa comunici cu acestia este ca si cum ai trimite mesaje in eter. Sa scrii mai departe, pare cea mai buna abordare. Sa scrii de parca tot pentru tine scrii, poate fi o abordare si mai buna.

Eu totusi nu pot sa ignor ca din motive numai de ele stiute exista alte constiinte, ca a mea, care inregistreaza ce postez eu, o alta constiinta. Iar cea mai buna metafora pe care am gasit-o pentru constiinta este cea a "oglinzilor cu suflet". Noi suntem niste oglinzi care reflectam bucati de adevar, unii dintr-o perspectiva, altii din alta perspectiva. Toate reflecttile sunt valoroase pentru intreg. Iar rolul nostru este sa ne "limpezim" cat putem de mult. Procesul de "limpezire" este responsabilitatea fiecaruia, iar o conditie esentiala este sa nu ne izolam. "Limpezirea" se face in prezenta celorlalte oglinzi cu suflet, a celor care ne insotesc in calatoria noastra de auto-descoperire.

Dar sa atacam subiectul,  e adevarat, putem creste numai venind in contact cu alte persoane, desi acest lucru pare greu de acceptat. Daca aveti reprezentarea evolutiei voastre separate de restul, uitati de ea, remodelati-o. Indiferent ce rol va asumati veti fi parte dintr-un grup, comunitate, spuneti-i cum doriti.

Si cum saptamana asta am "pedalat" pe subiectul gandirii si al mintii va lansez un indemn la care sa puteti medita.

Nu sunteti singurii care inotati prin propria voastra minte neinsotiti. Pastrati-va calmul si inotati mai departe, dar nu uitati, mintea este un mediu periculos! Ca sa puteti inota fara sa va pierdeti directia asigurati-va ca ati adaugat si un pic de suflet cunoasterii pe care o detineti. 

Fiti intelepti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu