Ambasador Star of Service

luni, august 27, 2012

Drumul spre casa

Zice-se ca oamenii care percep lumea de pe un alt nivel al constiintei au parte de un alt fel de minte, una a corpului. Ideile se nasc in centrul corpului lor si creierul doar le preia ca pe niste strafulgerari.

Nu stiu daca creierul meu sau alte parti ale corpului au dat nastere azi unei noi revelatii. Ascultam seminarul lui Neale Donald Walsch despre cele 3 chei care te fac sa pui punct luptei cu viata si sa incepi sa "curgi" odata cu aceasta. Ia ascultati si voi:

  • Prima cheie este ca evolutia voastra este incheiata de cand v-ati nascut (ha, aici mintea mea s-a blocat);
  • A doua cheie este ca nimic nu merge gresit in viata voastra, de fapt;
  • A treia cheie este ca nu sunteti singuri.
Asa cum spuneam mintea mea s-a blocat la primul enunt. Cum adica evolutia mea s-a incheiat. Pai  si eu de ce m-am chinuit timp de 5 ani? Adica toate cautarile mele nu au ajutat la nimic? De fapt tot ce aveam de facut era sa redevin eu la 0 ani?

Am asociat instantaneu prima cheie cu ipoteza similara a lui Dr. Wayne Dyer si cu ultima discutie pe care am avut-o recent cu o prietena buna, legata de faptul ca ce avem noi de facut este sa "dam de o parte" ce am supra-construit deasupra personalitatii noastre, iar acum mi se confirma ca de fapt nu avem nimic de facut. Cata frustrare!

Dupa o vreme m-am obisnuit cu ideea. De fapt este geniala. Am reevaluat tot ce am descoperit despre mine si mi-am dat seama ca ar putea fi. Dezvoltarea personala, gasirea unei cai ar putea fi un proces invers de "depersonalizare", de "dezvatare", de reintoarcere la momentul copilariei noastre.

"Cand te uiti in ochii unui copil iti dai seama ca este perfect". Ma uit in fiecare zi la copilul meu si asa este. Nu ii lipseste nimic sa fie fericit, asa cum e. Eu ii complic viata uneori, el este perfect. La fel si cu noi, odata ce ne amintim cum eram cand eram copii, care este fondul nostru, problema este rezolvata, punct.

Aceasta ipoteza imi confirma inca doua convingeri:
1. Doar noi stim cum sa ajungem "acasa", nimeni altcineva nu ne poate invata sa gasim calea.
2. Nu exista doua cai la fel. 

Si toate lucrurile acestea se intampla pentru ca suntem diferiti, iar viata se cunoaste prin ea insasi. Putem sa vedem reflectate in ceilalti "indicii" legate de calea noastra, dar ceilalti nu pot lua decizii in locul nostru si nu ne pot invata mai mult decat stim deja. Calea este in noi.

Am amestecat mai multe idei, insa esenta este ca nu avem nimic de dovedit in viata asta decat sa ne "amintim" cine sau ce suntem de fapt. Cum facem acest lucru? Dand la o parte ce am supra-construit in jurul "nucleului" care eram la nastere. Cum ne pot ajuta ceilalti? Lasandu-ne sa descoperim singuri.

Indemnul meu este sa nu va lasati inselati de mirajul cautarilor, cand sunteti pregatiti puneti punct si reveniti acasa. Fiti mai atenti la ce creati voi, la cum va exprimati voi, mai degraba decat la ce au creat altii. Cautati sa deveniti autonomi si sa descoperiti propriile voastre repere (valori, convingeri), unele solide, reale si care si-au dovedit utilitatea de-a lungul vietii voastre. Si nu in ultimul rand fiti intelepti!


Link catre inregistrarea seminarului Neale Donald Walsch:
http://evolvingwisdom.com/nealedonaldwalsch/conversationswithgod/download

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu