Ambasador Star of Service

vineri, august 24, 2012

Exprima-te

Ieri am adoptat un ton revolutionar, nu este genul meu, insa asa am simtit.
Imi framant mintea si sufletul de multa vreme cum sa las sa iasa afara ce simt ca exista in interiorul meu. "Urge"-ul cum zic englezii, adica nevoia imperioasa, este sa las afara tot ce este inauntru. Ati putea crede ca am adunat frustrari, furie, regrete, chestii negative si ca am nevoie sa arunc la gunoi totul, dar ar fi un cliseu. Am citit de prea multe ori despre "aruncatul" emotiilor la gunoi si am ridicat din umeri neintelegand cum poate sa iti mai foloseasca ceva ce ai aruncat la gunoi. 

Sa lamurim la ce ma refer. Ce este inauntru este ceva pretios, unic si irepetabil, un fel de dar imaterial, mai solid decat orice argument, mai curgator decat orice idee, solid si curgator. Imi scapa tot timpul printre degete:) Frumusetea darului din interior nu este egalat de nimic, pentru ca nu exista termen de comparatie. Chiar si termenul frumusete este un surogat amarat pentru ceva ce nu poate fi masurat aici, de partea noastra muritoare. "Simtul" cu care putem simti faramite din acest dar sunt trairile, sentimentele sau emotiile, insa si acestea sunt distorsionate de ganduri si conditionate de existenta corpului. 

Chiar si dezavantajat in acest mod, uneori, darul nostru da sa iasa afara cu atata forta ca ne face sa ne reevaluam intreaga existenta. Si asta doar intorcandu-se de pe o parte pe alta. Nu am mai simtit asa ceva niciodata. 

Daca ar fi sa leg acest dar de sensul vietii, uau ce asociere grea (!), cred ca viata noastra este dedicata aducerii la suprafata a acestui dar. Ati observat ca nu am precizat cine ne-a incredintat acest dar, vreau sa stau departe de orice interpretari si sa dau sansa ideii mele sa prinda contur in cat mai multe sisteme, mono, poli sau ateiste. 

Ei bine, asa este! Viata noastra este dedicata construirii unui sistem in interiorul caruia, eu, tu sa putem aduce aici tot darul, in intregime. Viata noastra este o sarcina prelungita urmata sau nu de nastere unui "copil". Imi pare rau ca nu am gasit o metafora care sa ii lamureasca mai bine si pe iubitii nostri martieni, ma refer la barbati, bineinteles. 

Fara nastere nu exista sens. Procesul este unul firesc, nimic spectaculos. Cand mai ajunge uneori in lumina reflectoarelor se intampla accidental. Veti recunoaste imediat un omulet care "naste" de unul care simuleaza "nasterea" de care vorbeam. Suntem inzestrati cu un sistem de detectie mai performant decat unul conceput de NASA, doar ca nu toti stim sa il folosim. 

Succesul, fericirea pe care le cautam cu indarjire sunt de fapt distorsiuni ale trairii de baza. 

Obiectivul este sa aducem pe lume "copilul" de care vorbeam. Ma bucura mult prea mult descrierea acestui proces ca sa trec si la solutii, pentru ca exista mai mult de una. 

Solutiile sunt infinite ca numar si le puteti descoperi exprimandu-va, lasand o portita deschisa exprimarii de orice gen, exprimare artistica, exprimare a ideilor, exprimare prin miscare, exprimare prin dans, etc. Tot ce veti exprima in starea de flux ajuta darul sa iasa la lumina. Tot ce veti intui in starea de flux poate fi un posibil plan. 

Ce mai pot adauga?! Fiti intelepti!


Scurta bibliografie
Starea de flux, Mihali Szentmihalyi
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu