Ambasador Star of Service

miercuri, octombrie 03, 2012

In liniste

Observ in jurul meu oameni care se transforma. Abandoneaza vechi identitati, se lupta cu vechile obiceiuri, renunta la vieti care nu ii mai reprezinta si pornesc pe drumul lor. Unii sunt mai vehementi altii mai tacuti, unii mai plini de personalitate, altii mai stersi. Insa toti, fara exceptie urmaresc aceeasi tinta, o viata cu sens.


Nimeni nu poate sa stie prin ce au trecut sau trec acesti oameni. Indiferent cat de conectati suntem la ceilalti, cat de deschisi, prin acest proces trecem singuri, in liniste. Putem povesti zile in sir despre cum ne simtim, ce aspiratii avem, cum am perceput schimbarea, este imposibil sa impartasim aceasta experienta. Nu poti invata decat trecand prin acest proces. Individuarea sau realizarea potentialului, maturizarea sau gasirea vocatiei, toate se refera la acelasi proces. Din exterior pare predictibil, din interior procesul are un ritm unic, misterios si ucigator de lent.

Una dintre regulile de aur este sa pastrezi linistea, discretia. Trairile si revelatiile sunt mai bine integrate daca ai rabdare si daca nu le trancanesti cu toata lumea. Poti selecta eventual cateva persoane de incredere, insa unele descoperiri pot fi tinute departe chiar si de acestea. Intr-un grup de suport sau intr-un cadru de dezvoltare personala s-ar putea ca discutia despre revelatiile tale sa fie utila, insa fii atent la cum este tratat continutul impartasit de tine. Acesta este sacru si cel sau cea care faciliteaza sau modereaza discutia ar trebui sa trateze acest continut exact in aceasta paradigma, ca pe ceva sacru. Acesta poate fi criteriul esential pentru calitatea grupului sau a seminarului, dincolo de tehnici si metode.

Tin foarte mult la aceasta regula, pentru ca am inteles ca raspunsurile pe care le primim vin dintr-un for atat de personal, incat cu greu pot fi utile si altora, nu in forma in care vin. Iar sacralitatea este o forma de respect fata de un continuum imaterial si de neinteles pentru noi din care se trag toate. Cand ai simtit acest continuum vei sti ca nu mai ai nimic de demonstrat.

In acel moment lupta a luat sfarsit si nici intrebari nu mai sunt. Si desi pare ca viata a luat sfarsit, abia atunci viata devine mai interesanta, abia atunci viata trece prin tine.

Onorati-i pe cei care au curajul sa porneasca in cautarea propriei cai. Fiti intelepti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu