Ambasador Star of Service

luni, decembrie 31, 2012

Viata așa cum e ea

Viața a luat o întorsatură pe care nu o mai poate înțelege nimeni. Nimic nu mai funcționeaza așa cum funcționa inainte. Înainte de ce? Nici măcar acest reper nu poate fi identificat cu precizie. Suntem deținătorii venerabili ai unei incertitudini indiferente. Adica nu știm nimic despre viață, iar vieții nu îi pasă de ce știm noi. Înfricosătoare perspectivă...și totuși plină de umor.

Darwin a fost fascinat de această indiferență și a întors-o pe toate părțile. A descoperit legi importante care guvernează această ordine, însă nu a descoperit ce este de fapt în spatele ordinii. Ce este de fapt în spatele vieții și cum putem să ne onorăm destinul cu fruntea sus? Ce forțe ne împing să facem ceea ce facem, să ne continuăm căutările. De ce unii din noi abandonează viața si de ce unii o iubesc foarte mult?

Răspunsul stă în diversitate. Nu suntem doi la fel...viața este reflectată în miliarde de feluri și dacă privim lucrurile logic pe baza unui model nu vom ajunge nicăieri. Modelul nu îl avem noi, planul îl deține altcineva. Orice model am descoperi nu vom afla prea mult. Am testat deja ce înseamnă să ne bazăm doar pe descoperirea științifică, pe tehnologie. Ne-a scăpat ceva...ceva ce ține de esența noastră omenească. Acel ceva ține de expresivitate, de ceva ce este la fel de unic și de divers ca și viața. Ceva ce ne face să vrem să mergem înainte, să ne dezvăluim și să creem. Nu este complicat, acel ceva este în noi. Cu perseverență, onestitate și curaj acel ceva poate fi descoperit și apoi șlefuit. Este singura noastră cale, un plan ascuns într-un alt plan.

Fiți creativi, fiți înțelepți, fiți productivi!

Vă îmbrățișez pe toți cu drag!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu