Ambasador Star of Service

miercuri, iunie 19, 2013

Oameni și sisteme

Încerc de cel puțin 10 ani să dezvolt o viziune proprie antreprenorială. Astăzi în mod neașteptat am reușit să o fac.

Nu am internalizat niciodată în totalitate modalitatea de a face business a decadei 1998-2008. Au fost lucruri pe care le-am imbratisat și lucruri pe care nu le-am simțit, probabil și pentru că totul s-a intamplat foarte repede si am avut grija sa raman foarte ocupata.

 A contribuit la această situatie și faptul că eram "crudă", "necoaptă", nu aveam conturate trăsături esențiale de caracter. 

Este deja limpede că modalitatea de a face business și în mod special scopul utilizării unei cantități uriașe de resurse pentru a realiza un profit urias (daca se poate peste noapte), nu a fost cea mai buna strategie, lucru demonstrat din plin de criza economică, politică și socială în care ne aflăm. Să nu uităm un aspect important. Modelele de business de care vorbesc, așa cum au fost ele create și perpetuate, sunt doar sisteme puse în mișcare de oameni. Oamenii și modul în care și-au pus energia în spatele afacerilor au produs catastrofa, ruptura care se numește "noua normalitate", o normalitate crudă și neiertătoare care începe să separe rapid afacerile sustenabile de cele nesustenabile.

Înțeleg prin sustenabilitate o dimensiune suplimentară care în cazul afacerilor ține de cât de integrată în social și cât de "blândă" este cu mediul acea afacere, iar în cazul oamenilor de cât de ancorați în realitate, în ei înșiși și în comunitățile din care fac parte sunt acești oameni. Și cum oamenii sunt precursorii afacerilor (repet asta până va fi foarte clar), iacătă cum ajungem încet, încet la cheia problemei.

Cheia problemei este omul si această dimensiune suplimentară dificil de surprins. Spuneam că în cazul oamenilor existenta acestei dimensiuni are ca rezultat o ancorare mai bună în propriul potențial, în realitate și în comunitatea în care acești oameni trăiesc. Chiar așa este, in aceasta ordine: propriul potential, realitate si comunitate. Dacă vrei să ai un criteriu adaptat vremurilor pentru un colaborator sau un angajat aceste trei criterii sunt de baza.

 Într-un sens mai larg descoperirea propriului potential si ancorarea in realitate constau în punerea la punct a unor mecansime interne, cognitive, emotionale, creative si vocationale, care permit recrearea noastra continuă și modelarea noastră conștientă in raport cu noi si cu lumea inconjuratoare. Pana la un punct aceste mecanisme nu exista sau sunt partial dezvoltate, dincolo de acel punct incepem sa le cream. Nu exista doua mecanisme identice. Poate pe alocuri exista asemanari, dar la final nu sunt doua la fel. Punctul de inflexiune este de asemenea unic si perceput diferit de fiecare individ.

Cat despre ancorarea intr-o comunitate, cred ca mai corect ar fi sa vorbesc despre construirea constienta a unei comunitati. Desi poate nu ne dam seama, noi suntem parte a unei comunitati in permanenta. Problema este ca nu ne gestionam resursele corespunzator in raport cu ea. Nu stim ce sa ii cerem si nu stim ca ea poate fi modelata. O astfel de comunitate este una a somnambulilor. Nu ne implicam si platim pretul. In loc sa o modelam noi pe ea, se intampla invers. Comunitatea somnambulilor ne hipnotizeaza.

Pana nu ne vom asuma responsabilitatea de membrii ai unei comunitati pe care sa o modelam noi, nu avem dreptul sa ne plangem.

În concluzie avem un om constient de el si de lumea inconjuratoare, cu toate mecanismele unse pe interior. Ce fel de sistem va crea acest om?

Cum va arata antreprenoriatul viitorului in afara de faptul ca sigur va fi mai atent cu resursele? Ce aud in acest moment de la toate organizatiile cu care colaborez este ca totul este foarte fragmentat si ca este nevoie de o noua strategie.

Oameni buni este momentul sa va treziti, nu este nevoie de o noua strategie, este nevoie de oameni noi si de multa deschidere ca sa intelegeti in ce lume traiti. Este nevoie de multa munca pentru punerea in functiune a mecanismelor de care vorbeam anterior.

Doar o noua strategie nu este de ajuns. Fiti intelepti!

2 comentarii:

  1. Unii se pare că au o părere puțin diferită :)

    http://www.stanciu.me/indatoririle-sociale-ale-antreprenorului/

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei nu mai spune:) eu cred ca vorbim despre acelasi lucru din perspective diferite. Mersi ca citesti!

    RăspundețiȘtergere