Ambasador Star of Service

marți, ianuarie 21, 2014

O fărâmă de onestitate

Ooh, cum ne mai place să navigăm în ligheane cu apă caldă! Cât de bine ne-am deprins să pretindem că facem ce "trebuie". Și nu numai atât, dar mulți dintre noi ne asurzim pe noi înșine cu propriile predici pe care nu le aplicăm în propriile noastre vieți, dar credem cu tărie că sunt bune pentru viețile altora. Ne scufundăm încet, încet în tone de scrieri, cugetări, citate despre sensul vieții, dar progresul făcut în propria viață este inexistent. Suntem gălăgioși, superficiali, aroganți și ne luptăm pentru putere, neștiind că ceea ce căutăm este securitatea, căldura, acceptarea. Uităm în mod voit și foarte des că ceea ce vedem în afara noastră este de fapt o construcție a ceea ce este înăuntru. Uităm că totul are același nume, că prin vene ne curge foc și pară și că un râu învolburat ne spală oasele în fiecare noapte. Uităm că avem deasupra cerul și uităm că dincolo de granița noastră organică începe regatul sufletului. Primim semnale de pretutindeni și continuăm să dormim. Ce strategie mai bună decât cea a struțului? Și când viața ne provoacă sunt zeci de mii de vinovați care așteaptă cuminți în rând să își găsească rolul în mica noastră dramă.

Sunt destul de conștientă că cele scrise mai sus mă privesc pe mine în primul rând. Vocea care tună și fulgeră este cea a criticului meu interior. Avem o relație tensionată dintotdeauna:) Sssst, mai e încă ceva. 
Auziți? Ascultați cu atenție! S-ar putea să aveți o surpriză… Fiți înțelepți, acordați-vă măcar vouă înșivă o fărâmă de onestitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu