Ambasador Star of Service

miercuri, iunie 11, 2014

Înțelepciunea corpului meu

Anul 2014 pentru mine este anul dedicat regăsirii corpului meu și reîntoarcerii la sentimente mai bune față de mine însămi. Mă voi rezuma la corp în această postare.
Prețiosul meu corp, pe care l-am învățat doar prin durere și disconfort mi se dezvăluie acum în toată înțelepciunea lui. Corpul meu este legat într-un fel insesizabil de lumea din jur, tresaltă la vederea unei plante, se încovoaie și plânge când este în preajma unui om sau animal în suferință. Aflat în fața unor peisaje sălbatice, sunete sau situații neobișnuite se întoarce la rădăcinile umanității și încearcă senzații amestecate, uimire, curiozitate, frică.
Corpul meu este un instrument uimitor, este perfect acordat cu mintea și cu emoțiile mele, le transformă și le cerne pe amândouă cu o viteză uimitoare, odată ce îi este permis. Cu multă încântare am descoperit că orice sentiment neplăcut poate fi diluat de unitatea corpului meu, indiferent de sursa sentimentului.
Câteva exerciții pe care le poți încerca și care te vor pune în legătură cu corpul tău prin activarea compasiunii poți găsi aici:
http://www.self-compassion.org/guided-self-compassion-meditations-mp3.html

Tu în ce relație ești cu corpul tău?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu