Ambasador Star of Service

marți, decembrie 02, 2014

Descoperă-ți propria artă

Suntem creatorii propriei realități, iar scurtătura spre noi înșine se numește "propria noastră artă". Arta beneficiază de premiza aprecierii subiective, mai simplu spus, nu poți considera ceva ca fiind artă reușită sau nereușită, pentru că nu se aplică decât criteriile artistului. Numai artistul poate aprecia. Arta este singurul domeniu în care nu există competiție, pentru că nu există criterii externe. Ce liniștitor, nu-i așa? Poți să te exprimi cum simți și nimeni nu poate spune "Este oribil!" sau "Asta nu este artă!" sau "Nu ești talentat!"

Desigur unele forme de artă sunt populare sau apreciate, altele desființate de prejudecăți. Lucrurile se complică și mai mult dacă dorești să faci bani din arta ta. Una peste alta cred că cel mai important aspect este cum te simți tu când îți duci la bun sfârșit propria artă. Și dacă te simți bine, restul nu mai contează.

Am întâlnit multe etichete și chiar eu am "lipit" câteva etichete unor oameni care nu făceau altceva decât să fie ei înșiși, să se exprime, să creeze. Însă am realizat că nu ei erau cei care pierdeau, ci eu, împreună cu toți ceilalți care judecau. Așa că a fost nevoie să mă opresc și să fiu cinstită cu mine însămi. Nu mi-a ieșit din prima...m-am oprit de vreo câteva sute sau poate mii de ori.

Întrebarea corectă a venit după multe opriri de acest gen. Azi m-am întrebat pentru prima oară folosind cuvinte nefolosite."Eu ce pot crea, în ce mod mă pot exprima?" Nu am încă un răspuns bine conturat, dar mă simt bine. Mai știu că sunt încă stângace în arta mea, dar observ că dacă las lucrurile să curgă din interiorul meu fără prejudecăți și etichete, arta mea are șansa elaborării și deschide oportunități vieții, nenumărate oportunități pe care înainte nu le întrezăream.

Pe lângă celelalte elanuri fundamentale ale rasei umane, cel al expresiei mi se pare de departe cel mai important.  Un răspuns onest la întrebările existențiale ar fi sa gasești o cale de a te exprima. Iar această modalitate de a-ți schimba perspectiva va naște ceva creativ. Încercați să priviți astfel situația și reveniți cu propriile răspunsuri. Ar fi interesant de explorat. Nu credeți?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu