Ambasador Star of Service

joi, martie 26, 2015

Tot ce am scris este adevărat

Tot ce am scris este adevărat pentru acel moment. Dacă citesc postările în ordine cronologică începând din 2009, sunt multe aspecte în care pare că mă contrazic pe mine însămi. Acest sentiment se datorează curgerii, evoluției. Un adevăr spus acum 10 ani poate să îți pară în prezent rezultatul înșelării sau poate fi vorba de o altă perspectivă asupra aceluiași adevăr. Deși acum 10 ani era un adevăr, în prezent ai posibilitatea să îl vezi mai cuprinzător.

Dincolo de aceste reflecții, este impresionant sentimentul că am crescut, că am evoluat. Lucruri pe care nu le cunoșteam, dar pulsau frenetic dincolo de o pâclă deasă, acum s-au dezvăluit și deși sunt îndurerată și furioasă, atotcuprinzător sunt limpede și calmă. Apele limpezi au profunzimi de nebănuit. Voi ține minte acest detaliu tot restul vieții mele. Sunt consecventă crezului meu că o împărtășire unidirecțională, adică doar partea luminoasă, fără partea nevăzută de suferință, de violență (care din păcate sunt răsădite dincolo de noi de generațiile anterioare, ba chiar de întreaga umanitate) sau invers, o împărtășire unidirecțională a suferinței, a violenței (mâniei, furiei) fără partea luminoasă (acceptare, recunoștință, claritate) este perversă în sensul strict psihologic al cuvâtului. Induce în eroare audiența, asta vreau să zic. Iar resposabilitatea acestei minciuni este împărțită în mod egal între emițător și receptor. Emițătorul vrea să mintă ca să nu îi fie aflat "secretul murdar", iar receptorul vrea să fie mințit ca să nu fie nevoie să schimbe ceva. Este un târg cinstit și amar, dar care îi ține pe amândoi într-o zonă în care este nevoie să fie, cel puțin o vreme.

Peste weekend am participat la o sesiune de constelatii sistemice cu unul dintre cei mai modești și smeriți oameni pe care i-am cunoscut eu până acum, ceea ce scriu este susținut de o experiență reală și de emoții. Ceea ce împărtășesc este adevărat, cel puțin pentru acest moment. Fiți sinceri cu voi înșivă! Asumați-vă responsabilitatea propriilor voastre acțiuni, a propriilor voastre vieți! Îndrăzniți să vă scufundați în apele voastre limpezi la suprafață! Cu un ghid bun sunteți în siguranță.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu